Začetnik poslovne aktivnosti porodice Opačić je Đorđe Opačić.

Đorđe Opačić je 1992. godine osnovao bravarsku radionicu, i to je početak rada u oblasti garažno segmentnih vrata i automatike kapija.

Krajem devedesetih godina u poslu se priključuje stariji sin Vojislav, a u prvoj dekadi dvadesetprvog veka i mlađi sin Miloš postaje član poslovnog tima Opačić.

U prvom trenutku porodica Opačić pruža usluge izrade bravarije, da bi polako osvojila uslugu izrade garažnih segmentnih vrata, kao i ugradnje motora za klizne i krilne kapije, čime se uspešno bave i danas.

U svojim počecima porodica Opačić nabavlja delove, komponente i motore na tržištu Srbije, da bi tokom usavršavanja i razvoja posla uspostavili kontakt sa italijanskim proizvođačima motora i panela – BFT i Sicom.

Danas VMO sistem, otac i dva sina, uspešno uvoze komponente iz Italije i pružaju  uslugu izrade garažnih segmentnih vrata, kao što uvoze motore italijanske firme BFT i distribuiraju ih na tržištu Srbije.

U ponudi VMO sistema su motori BFT-a za klizne i krilne kapije, kao i motori za garažna segmentna vrata i industrijski bočni motori. Pored automatike, VMO sistem uvozi komponente za garažna vrata iz Italije, u pitanju je proizvođač Sicom, ali i obavlja kompletnu ugradnju.